søndag 6. mai 2012

Hvit pizza:

Deig:
350 gr.hv.mel
50 gr.semolata (italiensk semulemel)
1 ts gjær
1 ts salt
6 ss olivenolje
2,5 dl fingervarmt vann

-deigen må heves i ca.45 min før den kjevles godt ut med semolata til en tynn bunn.





Fyll:
2 ss creme fraiche
1 liten neve fersk rosmarin
1 pakke fersk mozarellaost
5-10 cherrytomater (jeg personlig synes 5 stk er litt lite)


-dekk deigen med creme fraiche og fordel så biter av mozarella og rosmarin over.
-del cherrytomatene i 4 deler,fjern saft og steiner og fordel over pizzaen.
-stekes i forvarmet ovn (260 gr) til den er gyllen.







Topping:
Serrano-,Parma-eller annen god spekeskinke
Førsteklasses salami
Ruccola elr.annen bladsalat
Parmesanost
God olivenolje




-serveres i små stykker med spekemat,salat,revet parmesan og en skvett olivenolje.
-pizzaen kan serveres åpen eller lukket(altså legges sammen)                                                                                                                 



Håper det smaker!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar