Forrett




1,5 stor hakket løk
2 finhakkede hvitløk
1 finhakket chili
2 bokser hermetiske tomater
0,7 dl kraft eller buljong
1 ss spisskum
3/4 ts chilipulver
1 ss paprikapulver
1 ss worcestershiresaus
1 pk kjøttdeig eller kylling

-alt blandes i en stor gryte og småkoke under lokk i ca.4 timer.
-serveres gjerne med rømme,mais,nachochips og revet ost!


Håper det smaker!














Vårruller med krabbe:


-1 pk vårrullflak
-250 gr kjøtt fra krabbe(ferdig kokt)
-1 stor kinakål
-2 fedd hvitløk
-2 vårløk
-1chili
-1 ss hakket koriander
-saft fra 1 lime
-2 ss soyasaus
-rapsolje(til steking av vårrullene)

*denne retten er fin å bruke som forrett!


-stek kinakål,hvitløk,vårløk,chili og hakket koriander
-tilsett krabbe,lime og soyasaus(røres godt sammen)
-settes kjølig                                                                                                   


Her er hvordan man bretter de til vårruller:

-bruk ca 1 ss på hvert flak




-visp sammen 1 egg, pensle litt på spissen før det rulles sammen(dette forsegler endene)


Ferdig til steking/koking i rapsolje til de er gyldne og sprø.   
Man kan også pensle de godt med olje og stek de i ovnen på 200 gr i ca 12-15 min



Krydret olje:

-1 dl olje
-1 ss hakket koriander
-1 ss finkuttet sjarlottløk
-2 ss soyasaus
-1 ss sukker
-1/2 presset sitron
-finhakket chili

*denne oljen er kjempegod å "duppe" vårrullene i....


Håper det smaker!











Bruschetta (4 porsjoner):

400 gr serrano (evt.spekeskinke)
4 skiver lyst brød -stekes i olivenolje
2 ss olivenolje

2 stk finhakket tomat
1/2 stk finhakket rødløk
1 stk finhakket avocado
1 båt finhakket hvitløk
2 ss frisk basilikum,finhakkes
1/2 dl olivenolje
1/2 ts salt
1/2ts pepper

-alt dette blandes og haes oppå brødet når det er ferdigstekt og avkjølt
-parmesan på toppen av blandingen (under skinka)

Håper det smaker!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar