Div.mat

Cottage cheeserundstykker:



*1 stor boks cottage cheese(moses i blender)
*2 ts bakepulver
*4 egg
*250 gr små havregryn

-200 gr midt i ovnen i 20-25 min.



Håper det smaker!


Sukkerfri havrekjeks:

*4 dl fullkornshvetemel
*5 dl lettkokte havregryn
*3 ts stevia (ønskes sukker, bruk 1 dl)
*2 ts bakepulver
-alt det tørre blandes først.

*1 dl sirup 
*1 dl vann
*2 dl tørket frukt hakket i småbiter(jeg brukte tranebær)
*1 dl flytende margarin
-blandes i det tørre.
-ta en spiseskje med røre. 
-legges over på bakepapir,trykkes ned og formes som en sirkel.
-stekes på 175 gr. i 15 minutter.
-avkjøles på rist.

Håper det smaker!


Indiskinspirert marinade:

  • 2 dl olje
  • 1 dl rødvin
  • 1 ss raspet ingefær
  • 1 ts kumin
  • 1/2 ts malt koriander
  • 1 ts chilipepper
  • 2 fedd hvitløk(finhakket)
  • 1 ts cayennepepper
  • salt/pepper
*Finhakk hvitløken og bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Tøm marinaden over i en dobbel pose, deretter det du måtte ønske å marinere. Blandes godt. Jeg marinerte kylling som jeg brukte i wok. 
*Sett det marinerte kjøttet i kjøleskapet, helst over natten. 
*Denne marinaden er nok til 1 kilo kjøtt/fisk.

Marinert kjøtt




Müsliblanding(Granola):

-250 gr havregryn
-50 gr solsikkekjerner
-50 gr skivede mandler
-50 gr sesamfrø
-50 gr gresskarkjerner
-50 gr kokos
-50 gr tørkede tranebær
-40 gr fiberfin
-40 g sukrin
-6 ss rapsolje elr.kokosolje


-alt blandes sammen og legges i en langpanne og stekes ved 140 gr i ca 50 minutter(husk jevnlig omrøring)


Klar til frokost!!!


Håper det smaker!









Cottage cheesepannekaker:


- 3 egg
- 1 dl havregryn
- 1 dl melk
- 1 boks cottage cheese
- 1/4 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts kardemomme
- 1 ss smør

* visp sammen egg,cottage cheese og melk.Bruk stavmikser eller kjøkkenmaskin for å jevne ut klumpene.Ha alt i,røres/kuttes videre i mikser før du blander i det smelta smøret.La svelle i 30 minutter.
*stekes på svak varme(litt vanskelig å snu)


Håper det smaker!





Hjemmelaget aioli:

1 pk lettmajones
3-4 ss lettrømme
4 fedd hvitløk
1 ts sukker
1 ts salt 
litt sitronsaft

-smaker godt sammen med saltbakte poteter( se oppskrift på bloggen)






Muffins med fetaost (ca.8 stk):

5 dl hvetemel
1 dl havregryn
2 ts bakepulver
2 ts oregano
1/2 ts salt
2 egg
3 dl youghurt(naturell)
2 ss olivenolje
100 gr fetaost(smuldres)
12 rødløk


Alt blades og fordeles over i former.
-stekes midt i ovnen på 225 gr i 20-25 min.


Smaker nydelig sammen med en salat!








Kyllingsuppe a'la tante Randi:(3-4 porsj) 

2 kyllinger
1 eple
1 løk
2 ss smør
1 ss karri
1 boks hermetiske tomater
1 dl vann
3 dl fløte
2 buljongterninger
1 ts sukker
chili
salt&pepper

-skjær opp kyllingen i små terninger,stek de i smør.
-skrell eple og skjær opp i små terninger.
-skrell løk.Chili og løk kuttes i små biter.Stekes i smør.
-ha alt i gryta og varm godt.
-Server gjerne til kvelds med et godt brød til.

Håper det smaker!






Yolanda's nydelige dressing:

2 ss olivenolje
1 ss balsamico
2 ts sennep
1 1/2 fedd hvitløk
1 ts sitronsaft
salt/pepper

  -finhakk hvitløk og bland alt godt sammen.
  -sitronsaft er noe jeg har tilføyd,bare for å få en liten spiss på det hele.
  -denne dressingen er utrolig smakfull på salat. Men husk å tømme den over salaten rett før servering,ellers blir den for fuktig!







Hjemmebakte knekkebrød:( 175 gr)

2 dl sammalt grov rug
2 dl lettkokt havregryn
1-2 dl sesamfrø
2 dl havrekli
1 dl hvetekli(kruskakli)
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
2 ts salt
7 dl vann

-alt blandes og la stå minst en halv time for å svelle
-blandes ut over 2-3 stekeplater
-stekes i 2 elr.3 høyder alt etter hvor mange plater du bruker
-stekes i 15 min,taes ut og deles i passe biter med pizzakniv
-stekes deretter i nye 15 min(gjerne bytt plass på platene)
-stekes i nye 10 min(ta på vifta)
-stekes på 50 gr til de er sprø(gjerne på rist)

Lykke til:-)




Jeg har kjøpt meg ny knekkebrødboks.Er den ikke fin da?




Grahamkjeks:(200 gr)




125 gr margarin
2 1/2 dl melk
4 dl hvetemel
4 dl sammalt hvete grov
3 ss sukker
1/2 ts salt
2 ts hjortetakksalt

-smelt margarin og tilsett melk
-bland alt det tørre,eltes
-la deigen hvile i ca. 1 time
-kjevle ut deigen til den er ca. 3 mm tykk
-stikk ut runde kjeks(kan f.eks bruke bunnen på et glass)
-stekes på 200 gr. i ca. 10 minutter.

Dette er favorittkjeksen til mine jenter.Med litt smør og ost blir dette helt klart en suksess. Et litt sunnere alternativ!!

Håper det smaker!







Havrekjeks a'la Fedon Lindberg:

125 g smør
100 g fruktose
2 1/2 dl grov sammalt hvete eller sammalt spelt
6 dl havregryn
1 ts bakepulver
1 ts kanel
ca 4 ss melk

-rør smør og fruktose hvitt, bland det tørre og rør det sammen med smørkremen.
-rør inn melken til slutt.
-deigen skal være så fast at den kan trilles til kuler.Trill kuler som klemmes flate og legges på bakepapir.
-stekes i ovnen på 180 gr i ca 15 minutter.


Håper det smaker!











3 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  2. Hei, knekkebrødene var deilige. Takk for tipset.
    Hilsen Yolanda :)

    SvarSlett
  3. Så koselig å høre at du likte knekkebrødene..Sunne og gode!!
    Lisbeth

    SvarSlett