Kaker



 Red velvet cake/ Rød fløyelskake:

Du trenger:

300 gr hvetemel
30 gr kakao
1 ts bakepulver
1 ts natron
2 ½ dl rømme
½ ts rød pastafarge (alternativ ca 1 ss rød konditorfarge)
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts hvitvinsedddik
300 gr sukker
100 gr smør
2 egg

Bland mel, kakao, bakepulver og natron i en skål. Bland sammen rømme, konditorfarge, vaniljeekstrakt og eddik i en annen skål. Pisk smør og sukker til det er lett og luftig. Tilsett egg, ett om gangen. Tilsett melblandingen og rømmeblandingen vekselvis i 2-3 omganger. Begynn og avslutt med melblandingen. Fordel deigen jevnt i to kakeformer og sett dem i forvarmet stekeovn. Stek i ca. 25 minutter. Avkjøl kakene i 10 minutter i formene, fjern så ringene. Avkjøl dem helt. Kakene kan oppbevares i kjøleskapet i ett døgn eller i fryseren i et par uker hvis du ikke skal servere kaken med det samme. La den tine helt før du legger på glasuren!

Til glasuren:

400 gr kremost(naturell), romtemperert
100 gr smør, romtemperert
1 ts vaniljeekstrakt
Ca. 300 gr melis

 Pynt:

Bringebær oppå kaka.
Jeg brukte skogsbærblanding inni kaka(sammen med glasuren), syntes dette ble en syrlig og god blanding sammen med en ellers så sukkersøt kake.

La ost og smør bli romtemperert. Rør smøret glatt og tilsett osten. Rør til det blir glatt. Tilsett melis i omganger til du har ønsket konsistens og smak. Rør inn vaniljeekstrakten.
Ta frem kakene. Skjær av toppene slik at du har like store, flate kaker. Smør glasur utover den ene kaken i ca. 1 cm tykkelse. Fordel skogsbærblandingen (ikke for mye) over glasuren. Sett den andre kaken på toppen og press lett ned. Fordel resten av glasuren på toppen og siden på kaken. Sett kaken kjølig slik at glasuren får satt seg noe. Strø bringebær på toppen like før servering. Dryss melis på bærene om du ønsker.




Håper det smaker!





Ostekake:


-150 gr smeltet smør
-1 pk mariekjeks (knuses)





*blandes og presses ned i bunnen av kakeforma



-2,5 dl kremfløte (piskes stiv)
-150 gr melis (blandes med krem)
-1 boks lettrømme,200 gr philadelphiaost og 2 ts vaniljesukker røres sammen og blandes med resten.
-1 pk sitrongele, bruk halv mengde vann


*alt blandes sammen og helles over kjeksebunnen-settes i kjøleskap.


Lykke til!





Endelig er det blitt advent.

Da er det lov å smake litt på julekakene. Her er vår favoritt:


Colakaker:

-200 gr sukker
-200 gr mykt smør/margarin

*røres hvitt



-1 ss sirup
-2 ts bakepulver
-2 ts vaniljesukker
- ca.300 gr hvetemel


*de er litt vanskelig å rulle ut (deigen smuldres lett)
* jeg bruker å trykke deler av deigen ned på bakepapiret( med fingrene)
*stekes på 200 gr til de er blitt gyldne


*skjæres med pizzakniv rett etter de er tatt ut av ovnen


Håper det smaker!






Plommekake:

Smuldredeig:

90 gr mel
100 gr smør(mykt)
90 gr sukker

*smuldres sammen.Settes til side.





Kakedeig:

180 gr smør(mykt)
250  gr sukker 
3 egg(1 om gangen)
1 ts vaniljeessens
185 gr mel
2 ts bakepulver
400-500 gr plommer(jeg deler de i fire biter)



*ha i plommene
*tøm over smuldredeigen
*jeg bruker litt kanel på toppen
*stekes i rundform
*stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 1 time





Håper det smaker!














Elin's ostekake:



Bunn:

- 1 pakke Mariekjeks(knuses)
- 150 gr smeltet smør

* blandes sammen og trykkes ut i kakeform.

Fyll:

- 2,5 dl kremfløte(piskes stiv til krem)
- 150 gr melis(blandes med krem)
- 1 boks lettrømme
- 200 gr philadelfiaost
- 2 ts vaniljesukker
-1 pk sitrongele(bruk 1/2 mengde vann)

*la geleen stå til den er avkjølt.Bland alt sammen oppå bunnen og sett i kjøleskap til det er stivnet.Smaker kjempegodt med en bærblanding sammen med kaken.
F.eks boysenbærblanding varmet opp med litt sukker i....


Håper det smaker!
















Pavlova: (sett ovnen på 250 gr)

6 eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maisenna
1 ts vaniljesukker

-pisk eggehvitene, ha i hvitvinseddiken imens du visper
-tilsett sukker,maisenna og vaniljesukker litt etter litt imens du fortsatt visper
-tegn en sirkel på 26 cm på bakepapir,fordel deigen inn i sirkelen
-sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250-100 gr.
-stekes ca.1 time

Fyll:

5 dl kremfløte
5 dl vaniljekrem
300 gr friske bær

-pisk fløten til krem
-bland kremen og vaniljekremen forsiktig sammen
-pynt med bær på toppen

Håper det smaker!










Ostekake-brownie med bringebærkrem:
Brownie:
200 gr grovhakket mørk sjokolade
200 gr smør/margarin
250 gr melis
3 egg
110 gr hvetemel
-sjokoladen smeltes i vannbad
-smør og melis i kjøkkenmaskin til det er godt blandet
-tilsett 1 og 1 egg. Bland godt
-Bland gradvis inn melet
-tilsett smeltet sjokolade
-helles over i en liten langpanne
Ostekake:(170 gr)
400 gr kremost naturell
150 gr melis
1/2 ts vaniljeekstrakt
-alt dette kjøres sammen i kjøkkenmaskina
2 egg
-tilsett 1 og 1 egg til det blir glatt og kremaktig.Ikke for lenge!
-bre ostemassen forsiktig over brownien.
-stekes i ca.35 min(til kantene er gyllene)
*Dekk til,og la stå i kjøleskap minimum 2 timer.Helst over natten.
Bringebærkrem:
3 dl fløte
100 gr melis
150 gr bringebær + noen ekstra til pynt...
-Ha fløte,melis og bringebær i kjøkkenmaskina og visp til kremen er fast(ikke stiv)
-Ta kaken ut av kjøleskapet,bre kremen utover
-pynt med bringebær og server!
Lykke til!






Verdens beste(Kvæfjordkake):

100 gr smør
100 gr sukker
4 eggeplommer
3 ss melk
100 gr hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

-smør og sukker røres hvitt
-eggeplommer og melk røres inn
-hv.mel,bakepulver og vaniljesukker siktes i
-alt blandes godt og fordeles over i en storform

Marengs:

4 eggehviter
200 gr sukker
150 gr hakkede mandler

-marengsen haes over deigen i storforma
-stekes på 180 gr.i ca 15-20 minutter

Fyll:

Ca.1 pakke med vaniljekrem
3 dl fløte pisket til krem

-kaken deles i 2 deler
-fyllet blandes og haes over den ene delen,den andre legges over med marengsen på toppen.

Lykke til!








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar