Hjemmelaget nan(brød):
500 gr hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss sukker
0,5 pk tørrgjær
3 dl youghurt naturell
4 ss olje
1 stk egg
sesamfrø
*Bland det tørre sammen.
*Pisk egget.
*Bland egg, youghurt og olje sammen med det tørre og elt til det blir en glatt deig
*La heve til dobbel størrelse
*Sett ovnen på 250 gr
*Del deigen til 8-10 biter(alt etter hvor store en vil ha dem). Kjevle bitene runde, ca en halv cm tykke
*Pensle brødene med vann og strø over sesamfrø
*Pensle stekebrettet med olje og stek 3 brød om gangen. Trenger ikke å snu de. Pass godt på, de blir fort brente. Stekes imellom 3-8 minutter.
-Smaker kjempegodt sammen med indisk mat!Visste du at nan betyr brød på indisk?
Liv Torill's fantastiske Polarbrød:
-5 dl hvetemel
-5 dl sammalt hvete
-2 ts tørrgjær
-50 gr sukker
-2 dl lunken melk
-1,5 dl lunkent vann
-2 ss olje
*Bland alt sammen til en deig.
*Heves i ca 1 time
*Deles i 10 emner som kjevles ut til runde leiver som prikkes med gaffel
*Etterheves i ca 15-20 min (ikke så lenge at de blir høye og luftige)
*Stekes på 200 gr i ca 10-12 min
*Avkjøles på rist
Håper det smaker!
Yolanda's ostesnurrer:
-100 gr smeltet margarin
-7 dl melk
-100 gr gjær
-2 ts salt
-1 kg hvetemel
-1 beger(200 gr) baconost
-1-2 båter hvitløk
-egg til pensling
-ost på toppen
*alt blandes sammen. La heve i 45 minutter.
-lag de som kanelsnurrer
-pensle med egg
-revet ost på toppen
*heves i 45 minutter
*stekes på 200 gr i 10-15 minutter
Håper det smaker!
Speltrundstykker:
-2,5 dl lettmelk,lunken
-2,5 dl vann,lunken
-35 gr tørrgjær
-300 gr grovt,sammalt speltmel
-300 gr fint speltmel
-75 gr linfrø
-75 gr solsikkefrø
-1,5 ts grovt havsalt
-2 ts brunt sukker
-1 egg(sammenvispet)til pensling
*ha melk og vann i bakebollen
*ha i salt og sukker
*ha i frø og grovt speltmel, sikt i det fine melet
*la stå og heve i 1 time
*ha deigen på et melet bakebord og del opp til ca.18 emner
*trill til boller og fordel på to bakepapirkledte stekebrett
*skjær et kryss over rundstykkene,pensle med egg og strø over litt grovt speltmel
*etterheves i 30 min
*stekes ved 225 grader i ca 12-15 minutter
*avkjøles på rist
Håper det smaker!
Horn:
-16 dl hvetemel
-120 gr margarin
-4 ss sukker
-6 dl melk
-1 1/2 pk tørrgjær
*smelt margarin
*tøm melka over det smelta smøret og la stå til det er lunkent
*ha hvetemel,gjær og sukker over i en bakebolle
*tøm over smør/melk litt etter litt,la det det elte godt
*heves i 30-45 min
-del deigen i 4 deler
-ta en del å kjevle den ut og del den i 8 deler
-ta på en kokt skinke og 2 osteskiver
-rulles sammen fra den største delen og ut til spissen
-la heve 30-45 min
-pensle med egg og strø over valmuefrø
*En absolutt favoritt hjemme hos oss.Fine å fryse for så å ta opp til matpakke!
Håper det smaker!
Speltbrød:
-650 gr siktet speltmel
-250 gr sammalt speltmel
-60 gr solsikkekjerner
-60 gr gresskarkjerner(brukes på toppen av brødet)
-50 gr sesamfrø
-50 gr havregryn
-100 gr linfrø
-1 ss salt
-1 pk gjær
-1 liter vann
-(50 gr chiafrø om man har)
*rør sammen til løs deig
*hev ca 30 min under klede
*hell deigen over i to godt smurte brødformer og strø over gresskarkjerner
*hev ca 45 min
*stekes på 225 gr i 40 min (i formene)
*ta brødene ut av formene og stek de ytterligere i 15 min på rist(lurt å snu de opp ned)
*ta de ut av ovnen å la de avkjøle seg på rist
#Disse smaker helt himmelsk#
Lykke til!
Rundstykker med tyrkisk youghurt:
1 pk.tørrgjær
9 dl.hvetemel
5 dl.sammalt hvete grov
1 dl.solsikkekjerner
1 dl.havregryn
5 dl.vann
3 ss.olivenolje
2 ts.salt
1 ts.sukker
100 gr.tyrkisk youghurt
-alt det tørre blandes sammen
-bland i tyrkisk youghurt og vann til det blir en fin og smidig deig
-heves i 45 min
-rulles ut til rundstykker og heves i 45 min
-pensles med egg og dryss litt havregryn elr.frø over
-stekes i 200 gr.i ca.30 min(til de får en gyllen farge)
Håper det smaker!
Urtebaguetter med soltørkede tomater:(225 gr.i 10-12 min)
50 gr gjær
3 dl vann
1/2 dl olivenolje
1 ts salt
3 fedd hvitløk
6 stk soltørkede tomater
1 håndfull frisk oregano evt.basilikum
ca.8 dl hvetemel
(egg til pensling)
-alt blandes godt.
-deigen bør heves minst i 45 min.
-rulles ut til 2 stk.baguetter som skråstittes.
-heves videre i 30-45 min før de er klar til steking.
Håper det smaker!
100 gr gjær(tørrgjær)
150 gr smeltet margarin
6 dl melk
125 gr (2 dl) sukker
1/2 ts salt
ca.1 kg hvetemel
-smelt margarin
-varm melka i det smeltede margarinet
-bland alt det tørre i kjøkkenmaskina
-tilsett margarin og melk
-heves i 45 min
-lag boller eller kanelsnurrer,etterheves i 45 under klede
-pensles med egg
-stekes i ca.10-12 min
Håper det smaker!
Foccacia:(200 gr)
1 pose tørrgjær
3 dl lunken vann
1/2 ts sukker
1 1/2 ts salt
2-3 fedd hvitløk
4 ss olivenolje
Ca.500 gr hvetemel
Flaksalt
-bland alt det tørre sammen
-kutt opp hvitløk i små biter eller bruk hvitløkspresse
-bruk 2 ss olivenolje i deigen
-alt blandes godt sammen før det settes til heving i 45 min
-når deigen er ferdig hevet tømmes den over i en liten storform som er smurt med 1 ss olivenolje
-den siste og fjerde ss med olivenolje tømmes over toppen på deigen.Strø flaksalt over.
-heves i ca 30 minutter
-stekes i ca 20-25 minutter,til overflaten er gylden
Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar