søndag 26. februar 2012






Pasta carbonara eller Spaghetti carbonara:

2 pakker bacon(300 gr) kuttes i små biter
-stekes i panne med en sp.skje smør på middels varme til det er sprøtt
2 fedd hvitløk hakkes i små biter
-surres sammen med bacon på slutten av steketiden
1 beger ruccola
-kuttes og surres litt sammen med bacon og hvitløk



Jeg liker å bruke Tagliatelle istedet for spaghetti, men det er smak og behag.

400 gr tagliatelle
-kokes som anbefalt
-siles av i dørslag
-haes over i en bolle og blandes med olivenolje(jeg bruker Extra virgin)
-la stå i 1 min



Carbonarasausen:(denne må være ferdig blandet før tagliatellen er kokt)

4 eggeplommer
-piskes litt
50 gr revet parmesan
litt sitronsaft
salt
masse grovkvernet pepper
1 1/2 sp.skje lettrømme
fersk persille,hakket opp i små biter

-når tagliatellen er ferdig blandes denne sausen inn i den. Hvis sausen blir for tykk,spe gjerne med litt av vannet tagliatellen kokte i.
-bland inn baconblandingen
-klart til servering!







Jeg serverer alltid parmesan ved siden av.Smaker helt nydelig med en liten "dæsj"på toppen!


Lykke til!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar