Pasta carbonara eller Spaghetti carbonara:
2 pakker bacon(300 gr) kuttes i små biter
-stekes i panne med en sp.skje smør på middels varme til det er sprøtt
2 fedd hvitløk hakkes i små biter
-surres sammen med bacon på slutten av steketiden
1 beger ruccola
-kuttes og surres litt sammen med bacon og hvitløk
Jeg liker å bruke Tagliatelle istedet for spaghetti, men det er smak og behag.
400 gr tagliatelle
-kokes som anbefalt
-siles av i dørslag
-haes over i en bolle og blandes med olivenolje(jeg bruker Extra virgin)
-la stå i 1 min
4 eggeplommer
-piskes litt
50 gr revet parmesan
litt sitronsaft
salt
masse grovkvernet pepper
1 1/2 sp.skje lettrømme
fersk persille,hakket opp i små biter
-når tagliatellen er ferdig blandes denne sausen inn i den. Hvis sausen blir for tykk,spe gjerne med litt av vannet tagliatellen kokte i.
-bland inn baconblandingen
-klart til servering!
Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar