søndag 19. august 2012



Speltbrød:

-650 gr siktet speltmel
-250 gr sammalt speltmel
-60 gr solsikkekjerner
-60 gr gresskarkjerner(brukes på toppen av brødet)
-50 gr sesamfrø
-50 gr havregryn
-100 gr linfrø
-1 ss salt
-1 pk gjær
-1 liter vann
-(50 gr chiafrø om man har)





*rør sammen til løs deig
*hev ca 30 min under klede
*hell deigen over i to godt smurte brødformer og strø over gresskarkjerner
*hev ca 45 min
*stekes på 225 gr i 40 min (i formene)
*ta brødene ut av formene og stek de ytterligere i 15 min på rist(lurt å snu de opp ned)
*ta de ut av ovnen å la de avkjøle seg på rist

 #Disse smaker helt himmelsk#




Lykke til!





2 kommentarer:


  1. Hei,Lisbeth.
    Du har helt rett speltbrød smaker helt himmelsk.Tusen takk for deilig tips.Vi koser oss med det beste brød vi har smakt.Saludos guapa :)

    SvarSlett
  2. Så koselig at dere likte det.Dette blir nok mitt favorittbrød:) Gracias,yolanda:)

    SvarSlett